Telefoonnummer

0652342794

email

avyshala@avyshala.com

Online Yogales Private Yoga Online of in de Shala

zondag-maandag-dinsdag-woensdag-vrijdag

Sinds april 2021 studeer ik aan The Yoga Therapy Institute en wil in najaar van 2022 afstuderen als gediplomeerd Yogatherapeut. Net als bij andere opleidingen tot therapeut, waarbij er met mensen gewerkt wordt, leer je de aangeleerde technieken in de praktijk het beste wanneer je met mensen aan de slag gaat. Om af te kunnen studeren wordt er onder supervisie van de docenten en een mentor gevraagd om casuïstiek in te dienen over verschillende onderwerpen die aangeboden worden in de opleiding. De link naar de website van het opleidingsinstituut: theyogatherapyinstitute

Wat is een case study?

Een case study is een traject van 6 therapie sessies van 90 minuten. We beginnen met een intakegesprek en ik neem de tijd voor jou en jouw verhaal. De tweede sessie gaan we samen oefeningen doen om te kijken welke soorten houdingen en oefeningen specifiek bij jou passen. Daarna volgen er vier yogatherapie sessies van 90 minuten. Lees hier meer over yogatherapie.

Anoniem en veilig.

De sessies houden we onder supervisie van docenten van het opleidingsinstituut, maar ik rapporteer geheel anoniem aan het instituut. De sessies zijn privé, er is niemand anders aanwezig tijdens de sessies, er worden geen opnames gemaakt en er wordt geen persoonlijke informatie gedeeld. Notities maak ik op papier en verslagen aan het opleidingsinstituut worden anoniem ingediend.

Is mijn klacht of aandoening geschikt om mee te kunnen doen aan een traject?

Om af te kunnen studeren wordt er gevraagd om casuïstiek in te dienen over de onderstaande aandoeningen en klachten. Als je graag mee wilt doen, maar je weet niet precies of het past, mail of bel me dan gerust.

voorbeelden
Cardiovasculaire aandoeningenHart-, en vaat aandoeningen, herstel na hartaanval,
Longaandoeningen en overige respiratoire aandoeningenHerstel na longonsteking, Long Covid, COPD etc.
Aandoeningen aan het spijsverteringskanaalConstipatie, IBS, Colitis Ulcerosa, Crohn,
Chronische pijn
Aandoeningen aan het zenuwstelstel, Neurologische aandoeningen. Parkinson, Multiple Sclerose, Slaapproblemen
Klachten en/of aandoeningen aan spieren of gewrichten, rugklachten
Hormonale aandoeningenDiabetes
Menopauze en de klachten die zich aandienen bij het ouder worden
Mentale klachtenBurn-out, Depressie (niet klinisch), Slaapklachten, Stressklachten, omgaan met HSP.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Niets dan jezelf met een open instelling om verschillende technieken gebaseerd op yoga en meditatie uit te proberen. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga. Je hoeft niets te doen wat niet goed voelt, of waar je geen zin in hebt. Je mag de oefeningen ook thuis uitproberen en oefenen. Maar er is geen verplichting. Ik ben uiteraard dankbaar voor schriftelijke feedback, maar dat mag zeker ook mondeling.

Wat als ik verder wil gaan na het afsluiten van de case study?

Dat kan. Je kunt dan verder gaan met de reguliere yogalessen die ik 2 dagen per week online geef, op dinsdagavond en zondagochtend. Klik hier voor het rooster. Je kunt ook doorgaan met de therapie, oftewel het traject voortzetten. Dan maken we samen een afspraak over hoe we dit invullen. De sessies kunnen plaatsvinden bij jou thuis, bij mij in de Shala, en eventueel ook bij jou thuis. Je kunt ook privé yogalessen online en samen met mij in de Shala boeken. We sluiten de therapie dan gezamenlijk af en gaan door met yogalessen in de stijl die jou het meest ligt. En natuurlijk kan ik je adviseren welke soort yoga, yogaleraar en yogastudio bij jou past. Ik verwijs je dan door naar yogastudio’s en leraren bij jou in de buurt voor het volgen van reguliere groepslessen.

Wat kost het als ik verder wil gaan met yoga of yogatherapie?

Betaling van online yogalessen is op donatiebasis en naar draagkracht. Klik hier voor meer uitleg en suggesties voor het doen van een bijdrage. Mocht je je voor het case study traject willen aanmelden klik dan hier voor uitleg en jouw investering.