Telefoonnummer

0652342794

email

avyshala@avyshala.com

ZOOM lessen/Yoga Therapy

zondag-maandag-dinsdag-woensdag-vrijdag

Yogatherapie is nog niet zo bekend in Nederland. Daarom vraag je je misschien af waarom jij met jouw klachten bij yogatherapie gebaat zou kunnen zijn. Je hebt vast al veel gedaan (en gelaten) als je (terugkerende) klachten hebt, chronisch ziek bent of niet lekker in je vel zit.

En wat doet een yogatherapeut eigenlijk? Misschien denk je wel dat yoga moet ‘kunnen’ om voor yogatherapie te kiezen.

Onbekend maakt onbemind, en daarom geef ik hieronder een aantal redenen waarom yogatherapie ook jou zou kunnen helpen.

 • Ik werk met jou zoals je nu bent. Van top tot teen.

In yogatherapie werken we met een heel persoon, niet alleen met je klacht. Dit in tegenstelling tot de meeste medische en (fysio) therapeutische behandelingen. Je bent niet je ziekte of je klacht. Natuurlijk gaan we voor verbetering van jouw klachten, maar je zult merken dat de therapie effect heeft op je hele welzijn. Yoga is niet iets wat je hoeft te ‘kunnen’. Dat is wel de grootste misvatting die, mede door de opkomst van de mooie plaatjes op  social media, veel mensen hebben. Je komt zoals je bent, je hoeft niets mee te nemen, te hebben of te zijn.

 • Ik ben er voor jou. Ik neem de tijd.

Yogatherapie sessies duren, afhankelijk van wat voor jou passend is, 60 tot 75 minuten. In tegenstelling tot fysiotherapie en alternatieve behandelingsmethoden die beperkt zijn tot korte sessies vanwege verzekeringen en vastgestelde protocollen,  hebben yogatherapeuten de tijd die nodig is om je volledige verhaal te horen, en elke sessie volledig de aandacht aan jouw lichaam en geest te wijden. De tijd stelt mij als therapeut in staat om verbindingen te zien waar andere behandelaren gewoon niet de tijd voor hebben of krijgen.

Wat voorbeelden van zaken die je dagelijkse gevoel van welzijn beïnvloeden,  die uitgebreid aan bod komen: Kunnen we je slaapkwaliteit verbeteren? Heeft eventuele medicatie of levensstijl invloed op je welzijn? Creëer je onbewust stress die we samen kunnen aanpakken? Een Yoga Therapeut heeft, én neemt de tijd om naar jou als heel mens te kijken,  en door je simpele en veilige technieken aan te leren die je welzijn  zullen verbeteren. De yogatherapeut vraagt  je nooit om iets te veranderen. De yogatherapie is trauma sensitief van opzet en alle aangereikte methodes zijn suggesties.

 • Ik wijs je de weg. Zonder afhankelijkheid te creëren.

Het doel van een yogatherapeut is om je eenvoudige  en veilige oefeningen en technieken aan te leren,  zodat je jezelf  kunt helpen. Jij bent de manager van jouw eigen leven en welzijn. Ik ben de yoga therapeut met de kennis en ‘gereedschappen’ om jou in staat te stellen zelf aan de slag te gaan en te blijven. Onafhankelijkheid van de Yoga Therapie is het doel. Natuurlijk blijf ik geïnteresseerd in hoe het met je gaat en sta altijd voor je klaar als het nodig is voor een herhaalbehandeling, nieuwe oefeningen of gewoon voor  een kop thee en bijpraten.

 • Ik ben toegewijd aan onze relatie.

Yoga betekent eenheid of relatie. Yogatherapie is een relatie aangaan. Alle goede therapeuten weten  dat de relatie tussen cliënt en therapeut  een belangrijk onderdeel is van elk genezingsproces. Ik verbind me aan jou om een stuk mee te gaan op jouw pad. Onze relatie is gelijkwaardig, maar jij bent de regisseur. Een van mijn docenten gaf een mooi voorbeeld: Een yogatherapeut is als een taxi chauffeur. Ik kom naar jou toe waar je op dat moment ook bent, en ik breng jou naar waar jij heen wilt gaan. Een yogatherapeut gaat nooit over je grenzen.

 • Yogatherapie is ook voor jou geschikt. Ik verdiep me in alle aspecten van jou.

Yogatherapie wordt ingezet  rekening houdend met alle aspecten van het Zelf: Je fysieke lichaam, je energetische  lichaam, je  mentale gesteldheid en emoties, de onbewuste werking van je geest,  de verbinding met je innerlijk en de verbinding van jou met de wereld om je heen. Yogatherapeuten zijn getraind om voor jou op maat gemaakte oefeningen en  technieken aan te reiken om helende verbinding, balans en welzijn te faciliteren. We kunnen aan de slag met acute situaties zoals fysieke klachten, mentale klachten,  en (dreigende) Burn-out. Maar ook als je chronische aandoeningen hebt  zoals problemen met gewichtsbeheersing, chronische pijn, artrose, (lage) rugpijn, nekklachten, chronische vermoeidheid, maag/darmklachten, IBS, auto-immuunziekte,  zenuwaandoeningen etc.

 • Yogatherapiebehandelingen zijn veilig en pijnvrij.
 • Yogatherapie is niet ‘zweverig’ of esoterisch van insteek. We werken samen, in het hier en nu. Uiteraard heeft de yoga beoefening en filosofie  haar wortels in eeuwenoude tradities en geschriften waarvan we de origine en geschiedenis respecteren. Maar bijv. gebeden of mantra’s en wierook zijn geen onderdeel van de sessies. De aangereikte oefeningen en technieken in Yogatherapie zijn  zoveel mogelijk ‘evidence based’. De yogatherapeut wordt intensief opgeleid, gebaseerd op de moderne inzichten in de bio-medische wetenschappen. Er wordt de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van yoga en yogatherapie op velerlei (chronische) aandoeningen. En de resultaten zijn veelbelovend.

  De yogatherapie behandeling is complementair en de therapeut  stelt nooit een diagnose. Een yogatherapeut zal je nooit adviseren omtrent medische behandelingen en zal je altijd doorverwijzen naar een medisch specialist. Er is volledig commitment aan veilige en verantwoorde praktijkvoering binnen het kennisgebied van de therapeut. Scholing,  intervisie met collega’s  en supervisie door senior yogatherapeuten is, vergelijkbaar met  elke (para)medische professie een vast onderdeel van het werk. De aangereikte oefeningen mogen je klachten niet verergeren. Pijn of grenzen (fysiek én mentaal) opzoeken is nooit een onderdeel van de behandeling.

  Kortom,

  Elk mens heeft een levensverhaal, en elk verhaal is belangrijk genoeg om verteld én gehoord te worden. Ook je lichaam vertelt  jouw unieke en persoonlijke verhaal.  

  Ik nodig je uit om jouw verhaal aan mij te vertellen.

  Dat kan persoonlijk en via Zoom. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

  Wat gebeurt er na de intake?

  Na ons eerste gesprek volgt er een fysieke afspraak op locatie in de praktijk of bij jou thuis. We gaan dan samen aan de slag met eenvoudige oefeningen zodat ik een zo volledig mogelijk beeld kan vormen van jou. Ik doe research naar jouw specifieke klachten en indien nodig of gewenst  vraag ik supervisie en terugkoppeling  bij mijn yogatherapie mentor van de opleiding.

  Het plan

  Naargelang je wensen en mogelijkheden stel ik een plan samen dat zal bestaan uit een aantal therapiesessies. De sessies vinden waar mogelijk gedurende een aantal weken één keer per week plaats en je krijgt, als je wenst, suggesties mee voor oefeningen die je thuis veilig kunt doen. Dat kan zijn ademhalings-, of ontspanning oefeningen of yoga oefeningen. We spreken een aantal sessies af, die we persoonlijk of online zullen invullen.

  Hoeveel sessies heb ik nodig?

  Yogatherapie is maatwerk, dus het aantal sessies hangt af van de doelen die je jezelf stelt. Gemiddeld 4-6 sessies is het uitgangspunt. Wanneer het je lukt om zelf de geleerde oefeningen en technieken ook thuis voor jezelf te doen, zul je, afhankelijk van je persoonlijke situatie, ook meer en sneller verbetering kunnen verwachten.

  En wat gebeurt er als de sessies afgelopen zijn?

  Wanneer je de sessies afgelopen zijn, volgt er nog een gesprek  na 6 weken. Dit gesprek duurt een half uur en gebeurt telefonisch of via Zoom. Dit gesprek is gratis. En natuurlijk kun je me altijd contacten om vragen te stellen!