Zoom ID

760 4110 882

email

avyshala@avyshala.com

AVY Shala & De Yoga Kliniek

geopend op afspraak 6 dagen per week, zaterdag gesloten.

FAQ

Ik heb nog nooit Yoga gedaan!

Yogatherapie is juist geweldig voor beginners omdat je alle aandacht krijgt en alle technieken stap voor stap en jouw tempo worden aangereikt. Je hoeft helemaal geen bijzondere poses aan te kunnen nemen. Dat is niet waar Yoga om draait.

Ik ben niet flexibel of lenig, kan ik Yogatherapie doen?

Jazeker, er zijn geen vereisten om Yogatherapie te kunnen doen. Je komt zoals je bent. Er is altijd veel meer mogelijke dan je denkt.

Ik ben immobiel en kan niet op de grond zitten of liggen, kan ik yogatherapie doen?

Jazeker, de gehele sessie inclusief de fysieke oefeningen kunnen gedaan worden zittend en met behulp van een stoel. In overleg met de behandelend arts is het zelfs mogelijk om yogatherapie in bed if in het ziekenhuis te doen.

Wat als ik een blessure heb?

De Yogatherapeut is getraind om veilig en pijnvrij te werken en heeft uitgebreide anatomische en fysiologische kennis. Het is heel belangrijk om goed te communiceren met de therapeut over je klachten en veranderingen in je gezondheid en fysieke gesteldheid. Yogatherapie mag geen pijn doen en het kan heel goed zijn dat wat de ene sessie wel prima kon, een volgende sessie ineens niet meer gaat of prettig aanvoelt. Het is heel belangrijk

Is Yoga religieus?

Nee, Yogatherapie is niet religieus of esoterisch van aard. Je kunt ongeacht je religie of levensovertuiging aan Yogatherapie doen. Yoga wordt door velen als spiritueel ervaren. De ethiek en waarden uit de yogafilosofie worden met sensitiviteit aangeboden op een manier die je persoonlijke overtuigingen altijd zal respecteren en ondersteunen.

Ik ben niet ziek of geblesseerd, hoe kan yogatherapie mij dan helpen?

Jazeker, Yogatherapie omvat een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen die gezonde mensen kunnen ondersteunen om hun vitaliteit en welzijn te optimaliseren. Er bijvoorbeeld bewijs voor het gebruik van Yoga voor verbeterde slaap, stressreductie, geheugen en concentratie. De houdingen kunnen je lichaamshouding verbeteren en je helpen je flexibeler, sterker en evenwichtiger te voelen.

Ik heb een yogales geprobeerd en ik vond het niet leuk!

Yoga in een studio wordt gegeven in heel veel verschillende stijlen en is niet individueel. Er wordt generiek lesgegeven, wat heel begrijpelijk is, maar niet altijd kan passen voor ieder individu. Wanneer je persoonlijke aandacht krijgt, en je kunt aangeven wat wel en niet prettig aanvoelt, kan de hele ervaring voor je veranderen. De Yogatherapeut is er voor jouw comfort en gemak. Je kunt een gratis sessie plannen om te kijken of je een klik voelt met de therapeut. Ook heb je altijd het recht om, zelfs zonder opgave van een reden, een traject te stoppen.

Ik heb een trauma/Ik heb PTSD/mentale klachten/angsten/ik heb een Burnout/ik ben in de rouw, kan ik Yogatherapie doen?

Jazeker. De Yogatherapeut diagnosticeert of behandelt je specifieke aandoening niet, maar is wel getraind om veilig en verantwoord te werken, ook met mentale klachten en aandoeningen. Yogatherapie kan juist heel goed complementair aan je medische behandeling ingezet worden ter verbetering van je algehele welzijn. De Yogatherapeut werkt altijd trauma sensitief. Dat houdt in dat de therapeut adequate kennis heeft over trauma en de symptomen kan herkennen die kunnen optreden tijdens een therapie sessie. Een trauma sensitieve manier van werken kent een ander taalgebruik en opmerkzaamheid van de therapeut. Deze zal altijd zorgen voor een veilige omgeving en aanbieden van yoga, waarbij je op elk moment keuzes hebt, en zelf de regie houdt over je eigen behandeling.

Wat moet ik aantrekken?

Gemakkelijk zittende kleding en voor de dames een BH zonder beugels.

Moet ik vegetarisch of vegan zijn als ik Yogatherapie wil doen?

De traditionele Yogi’s waren vegetarisch en vele praktiserende Westerse Yoga beoefenaars zijn vegetarisch of vegan. Dat wil niet zeggen dat het van je verwacht wordt. Er worden absoluut geen eisen gesteld aan je levensstijl of eetgewoontes om Yogatherapie te doen.

Wordt Yogatherapie vergoed door mijn verzekering?

Yogatherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Hiermee is in de tariefstelling rekening mee gehouden. Er wordt zeer ruim de tijd genomen voor de behandelingen, zo’n 3-4 x de tijd die bijvoorbeeld een fysiotherapeut kan nemen voor een behandeling.

Hoe meld ik mij aan voor een traject?

Aanmeldpagina

Moet ik gelijk beslissen om een traject te boeken?

Boek eerst een gratis sessie