Zoom ID

760 4110 882

email

avyshala@avyshala.com

AVY Shala & De Yoga Kliniek

geopend op afspraak 6 dagen per week, zaterdag gesloten.

Yogadocent Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Rocket Vinyasa Yoga, Yoga Nidra, Therapeutische Yoga en Yogatherapeut.

Mijn yogareis is begonnen in 2008 met het beoefenen van Hatha Yoga en Ashtanga Vinyasa Yoga stijlen. Mijn grote passie voor Ashtanga Yoga bracht me tot het volgen van een docentenopleiding om mijn eigen practice te verdiepen. Als vanzelf ben ik in het lesgeven gerold en dat breidt zich telkens weer verder uit naar het opdoen van meer kennis en meer verdieping. Niet alleen meer met online groepslessen, maar sinds 2020 ook met het ‘in person’ privélessen en yogatherapie sessies.

De  yoga filosofie en beoefening is veelomvattend en wordt door ieder op zijn eigen wijze ervaren. Zoals ik het ervaar en graag uitdraag, is dat iedereen yoga kan beoefenen en dat we altijd sterker zijn dan we zelf denken.

`Practice, and all is coming Sri. K. Pattabi Jois.`

Connectie en transformatie. Yoga heeft voor mij de connectie tussen mijn hoofd en mijn lijf hersteld en ik ben als veertigplusser fitter en sterker dan ik ooit in mijn volwassen leven ben geweest. Door mijn pad te delen met anderen, raakten mensen enthousiast en rolde ik als vanzelf in het lesgeven.  

Inclusieve Yogalessen. In mijn lessen zijn alle leeftijden en niveaus vertegenwoordigd, de jongste is 28 en de oudste 66 jaar oud. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal, specifieke kenmerken en/of behoeften. Wat ik terugkrijg, is dat mensen zich veilig en gezien voelen en dat is mijn doel!

Actieve Yogalessen. De AVY Flow lessen zijn opgezet volgens vaste series in de Ashtanga Vinyasa (Rocket) yogastijl, waarbij de houdingen en intensiteit aangepast worden aan elk niveau. Mijn overtuiging is dat het beoefenen van (relatief) vaste series, sneller een verdiepende werking hebben op lichaam en geest. Of anders gezegd; de positieve effecten van Yoga worden snel ervaren en dat motiveert om door te gaan. Vaste series geven houvast, zowel fysiek als mentaal.

Yogalessen gebaseerd op de yoga therapeutische technieken. De Yoga-Yin&Nidra yogalessen stellen je in staat om een therapeutische vorm van yoga te beoefenen. Deze lessen zijn op een hele andere wijze ook intensief en diep werkzaam op lichaam en geest.

Yogatherapie vanaf het voorjaar 2022 is De Yoga Kliniek, praktijk voor Therapeutische Yoga en Beweging in Rotterdam aan de Heemraadssingel gestart. In 2022-23 is het nog mogelijk om deel te nemen aan yogatherapie tegen een kleine vergoeding naar draagkracht voor de duur van mijn afstudeertraject.

Voor altijd een leerling. Het liefst noem ik mezelf geen yogadocent, omdat ik zelf altijd een leerling wil en zal blijven. Mijn voortdurende ontwikkeling en inspiratie als yogadocent heeft de oorsprong in de lessen, boeken en opleidingen van (o.a.): de Ashtanga Yoga Academy, The Rocket Yoga Academy, Manju Jois, Eddie Stern, David Swenson, Larry Schultz, Amber Jean-Marie Espelage, Luca Bellucci, Gert van Leeuwen en Bernie Clark. De meeste (nog levende) van deze leraren verzorgen heel toegankelijke online yogalessen en schroom dan ook niet om daaraan mee te doen. Ik kan het van harte aanraden, en ik help je als je wilt op weg. Vraag mij gerust!

Yoga is een ‘practice for life’. Het eindigt nooit, en het is nooit af! Mijn RocketYogadocent zei: ‘Teach what you practice, and practice what you teach’.  Ik geniet enorm van lessen, workshops, opleidingen, boeken, podcasts enzovoort. Ik neem het allemaal met veel plezier tot me, om het vervolgens weer te mogen delen.

photocredit Victor Garcia