Telefoonnummer

0652342794

email

avyshala@avyshala.com

ZOOM lessen/workshops

zondag-maandag-dinsdag

Deze yogavorm is het meest verwant aan Hatha Yoga en Yin Yoga en heeft een opbouw waarbij voorafgaand aan de houding of serie houdingen een langdurige passieve houding wordt aangenomen, al dan niet gebruik makend van zgn. yogaprops. Langer in een houding blijven zorgt ervoor dat de dieper gelegen spier-, en bindweefsels van het lichaam zich kunnen ontspannen. Je creƫert letterlijk ruimte, voordat je tot inspanning of beweging overgaat. Kracht opbouwen vanuit diepteontspanning. Een andere benadering dan de Ashtanga Vinyasa stijl yogalessen die, naast de mentale/meditatieve aspecten, gericht zijn op kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

Het gebruik van hulpmiddelen om passief te stretchen en langdurige druk uit te oefenen op spieren en gewrichten heeft als voordeel dat je de houding langer vast kunt houden en dat, ondanks eventueel ongemak, er een gecontroleerde oefening ontstaat, waarbij je als beoefenaar altijd zelf de controle houdt. Zeker bij blessures, stijfheid en mentale klachten kan dit bevorderlijk werken in het herstel.

De hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld een yogastrip, bolster, riem, blokken, dekens en kussens. Ook wordt gebruik gemaakt van de muur (of deur). Deze props hoef je zeker niet aan te schaffen! Van spullen die we allemaal wel in huis hebben, kun je prima props en hulpmiddelen maken.

Deze lessen zijn intens, of kunnen intens aanvoelen en zijn gericht op het herstellen van mobiliteit in spieren en gewrichten, en het herstellen en opbouwen van kracht. Maar ze zijn niet gericht op cardiovasculaire training zoals de andere Powerflow, Vinyasaflow en Ashtanga yoglessen. Mentale aspecten komen ook aan bod, bijvoorbeeld: hoe ga je om met weerstand in je lichaam als je ‘moet’ blijven liggen ondanks ongemak en, hoe ga je om met drukte in je hoofd als je in stilte bent.

Kortom, je wordt fysiek en mentaal op een andere manier uitgedaagd in deze lessen. Maar, je bepaalt altijd zelf hoe diep en hoe ver je gaat. De lessen hebben wisselende focus, zoals bijvoorbeeld schouders, armen, rug, benen, heup-, en/of hartopeners. Lesduur 50-55 min.

reserveer